Smaki Meksyku! Kuchnia meksykańska jest bogata w pikantne przyprawy, limonkę i kolendrę. Wycieczka do Meksyku nie może obejść się bez próbowania lokalnych przysmaków. Tym razem nie skończyło się tylko na pikantnych tacosach.  Tym razem spróbowaliśmy też lodów z niebieskiej kukurydzy i mamy już swój ulubiony smak! Jak się ładnie poprosi sprzedawcę to pozwoli nam spróbować każdego ze smaków jeszcze przed zakupem. Nieco później spróbowaliśmy również suszonych robaków w kilku smakach. Tak, jest to lokalny przysmak podawany jako przekąska np. do piwa. Suszone koniki polne przygotowuje się w wielu wersjach. Jak smakują? Jak ogon ryby! Może nie wybralibyśmy ich zamiast popcornu, ale warto poznać ten smak. Ciekawe, jakby zrobić taki Meksyk w Polsce i sprzedawać takie robaki? Czy byliby chętni? Hmm… 😉